De Wijnfaktorij

Met passie voor het leven

Patrick Nijs is zowel de wijnboer als de wijnmaker, en men kan zeggen dat er wijn door zijn aderen stroomt. Meer nog, werken in de wijngaard en het maken van wijn is voor Patrick een passie voor het leven. Naast zijn wijnbouwstudies in Frankrijk, heeft hij ook het WSET-diploma behaald. Onlangs werd hij toegelaten als student Master of Wine aan het prestigieuze Institute of Masters of Wine in Londen.

Hij wordt erkend als een enthousiaste leraar wijnbouw met heel veel wijnkennis. Samen met Aaron De Ceuster richtte hij de Wijnfaktorij op: een kleinschalig initiatief. ‘We maken wijn van druiven uit onze eigen wijngaarden. We telen onze druiven in symbiose met de natuur en brengen die naar hartje Antwerpen om er heerlijke wijn van te maken.’ Er worden wekelijks rondleidingen gegeven door de Urban Winery.

Gasten kunnen genieten van een proeverij, uitleg over de verschillende wijnen en het wijnbereidingsproces.

Ontdek

tip

op ontdekking!

Domein Valke Vleug

Valke Vleug

Bezoek en beleef

Wijndomein Valke Vleug is de wijn(t)huis van Vinetiq, gespecialiseerd in cool climate wijnen. Sinds 2016 werd een wijngaard van bijna 5 ha aangeplant in het Scheldeland. Architect Vincent Van Duysen bedacht een modernistische remake van de traditionele Vlaamse hoeve. Ze herbergt de kelders, biedt ruimte voor degustaties, gastronomie en exclusieve even­ts.

Wijnmaker Pieter Raeymaekers kiest voor een zuivere wijnstijl en voor een natuurlijke aanpak in de wijngaard in symbiose met de natuur. Van wijnstok tot glas kiest hij resoluut voor kwaliteit en authenticiteit. Bezoek en beleef Valke Vleug.

Ontdek

Ontdek meer ...

... over wijn in de streek.

Wine & Spirits Follow us on instagram