Het Eiken Vat

Grote verscheidenheid aan wijnen

Gust kreeg de smaak van het wijn maken te pakken toen hij een paar druivenplanten kreeg van een vriend. Hij startte met de Vroegloonse, een kloon van de Frauburgunder. Door de jaren experimenteerde Gust met verschillende soorten in twee verschillende wijngaarden: in Noorderwijk en Houwaard. Nu biedt hij een grote verscheidenheid aan wijnen aan. Geniet van een wijngaardwandeling van Het Eiken Vat op de zuiderhelling van de Houwaartse Berg en vervolmaak het bezoek met een degustatie nadien.

Gasten kunnen genieten van een proeverij, uitleg over de verschillende wijnen en het wijnbereidingsproces.

Ontdek

tip

op ontdekking!

Domein Berghoven

Berghoven

Kinderdroom achterna

Louis Moons ging zijn kinderdroom achterna. Hij droomde van een grote boerderij met dieren en een wijngaard in Heist-Op-Den-Berg. Tijdens zijn opleiding als kok experimenteerde hij met likeuren en aperitieven, tot hij in contact kwam met een Duitse wijnboer.
Toen is de passie voor het wijn maken ontstaan.In het begin kocht hij Duitse wijn en voegde er kruiden aan toe. In 2005 plantte Louis zijn eigen wijnranken op de flanken van de Heistse Berg.

Wil je weten wat een wijnbouwer doet en hoe je wijn maakt? Breng dan een bezoekje aan wijndomein Berghoven, want Louis vertelt het je graag tijdens een rondleiding in de wijngaard en de productieruimte. Je bezoek wordt op de gepaste manier afgesloten met een rijkelijke degustatie.

Ontdek

Ontdek meer ...

... over wijn in de streek.

Wine & Spirits Follow us on instagram