Oud Conynsberg

Bij de molen van Boechout

Een groep vrienden besliste in 2011 om in Boechout een wijngaard aan te leggen. De eerste wijnranken werden drie jaar later geplant. Het idee werd eerst sceptisch onthaald, maar vandaag bewijst Wijndomein Oud Conynsbergh dat ook in de provincie Antwerpen veelbelovende terroirwijnen gemaakt worden.

De unieke ligging van de 4 verschillende wijngaarden, met hun respectievelijke microklimaten en verscheiden bodems, geven de druiven de kans om optimaal te rijpen. Breng een bezoekje aan de wijngaarden en sluit af met een heerlijk glaasje Boechoutse wijn onder de molen met zicht op de wijngaard.

Ontdek

tip

op ontdekking!

Domein Vigna

Vigna

Degusteer op een cosy plekje

Ten Noorden van Anwerpen, in Wijnegem, ligt het prachtige, historische domein Vigna. In 1994 nam de familie Somers het landgoed over. Tien jaar later deden ze hun eerste aanplant.
De ondertussen 30 000 wijnranken staan beschut tegen de kou door bossen, maar baden ‘s namiddags in de zon: ideaal.

Ze kozen voornamelijk voor Chardonnay, Pinot Noir, Johanitter, Merlot en Pinot Gris. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en draagt de naam van een kleinkind van de familie Somers. Te midden van de wijngaarden staat de proeverij: een mooie uitvalsbasis om kennis te maken met het domein en een cosy plekje om af te ronden met de degustatie.

Ontdek

Ontdek meer ...

... over wijn in de streek.

Wine & Spirits Follow us on instagram