Kleine wijngaard voor grote gelukjes

Van idee tot - laten we hopen - cuvée

Sommige ideeën moeten – net als goede wijn – rijpen…  Dit geldt ook voor onze wijngaard. We waren al een tijdje op zoek naar een mooie invulling voor onze wei. Er werd ooit hooi gewonnen, het was een graasweide voor koeien, het was een crossparcours voor onze zonen, er werd een voetbalveldje aangelegd. De wei werd zelfs gedeeltelijk aangeplant als boomgaard. Tot we op het spoor van de druiven kwamen.

Wijnranken…  ze zouden ons wel eens kunnen overleven… In het voorjaar van 2020 legden we ons oor te luisteren bij Geurt van Rennes (benevit), een specialist in het vakgebied wijn. Hij zag meteen het potentieel. De geografische situering van het perceel, de gedeeltelijke bescherming tegen de koude noordenwind, de uitgesproken Kempense zandgrond en de nakende klimaatverandering maakten het de uitdaging waard: de wijngaard van de familie Van De Mierop in Brecht was geboren.

2022

Wijngaard in Brecht

Wijngaard Weynhoven

Een oase van rust

Moet ik een bezoek aan de wijngaard aanvragen of reserveren?

Als gast van ons vakantiehuis staat het je vrij om de aanpalende wijngaard te bezoeken. Stap dus gerust de wijngaard in en geniet van de oase van rust.

Kan ik een geleid bezoek brengen aan de wijngaard?

Zowel tijdens de winter- als zomermaanden wordt er gewerkt in de wijngaard. Wij zijn dus altijd in de buurt. Vuur dus gerust je vragen op ons af: we beantwoorden ze maar al te graag.

Kunnen we al wijn drinken van jullie wijngaard?

Onze eerste oogst is voorzien voor 2024. Onze wijn kan je dus nog niet drinken, maar wij bieden graag enkele wijntjes aan van wijnbouwers uit het Antwerpse en de Noorderkempen. We steunen hierbij graag onze collega’s in een groeiend Vlaams wijnarsenaal. Ook de Auxerrois die we zelf hebben staan, kan je bij ons alvast proeven (weliswaar van een andere bodem).

d
Onze wijn

Verwacht in 2024

d
Druif

In 2021 plantten we Auxerrois aan.

d
Degustatie

Op aanvraag

d
Wine o'clock

Samen aperitieven met een wijntje?

Domein Weynhoven

Ontdek onze eigen wijngaard

Stap als gast van ons vakantiehuis gerust de wijngaard in… en voel je een beetje als God in Frankrijk. Flaneer eens op blote voetjes tussen de ranken, maak het hoofd even leeg, droom weg op een bankje en snuif de rust en de natuur op. 

Druiven en wijn, het heeft iets sacraals, zeker wanneer je in de wijngaard het klokkengelui van onze buurvrouwen Trappistinnen hoort. Een signaal voor hen om naar de kapel te trekken en de handen te vouwen…

oase van rust

Wijngaard Weynhoven in Brecht

Wine & Spirits Follow us on instagram