Cultuurliefhebber

Cultureel getinte uitstapjes

Snuif je graag wat cultuur op tijdens je vakantie? In en rond Brecht vallen heel wat pareltjes te ontdekken. Zie met je eigen ogen hoe graan meel wordt in een windmolen van weleer. Bezoek een begijnhof en waan je even in de middeleeuwen. Ga wandelen aan de abdij van de Trappisten en les je dorst er met de wereldberoemde Trappist.

Duik je liever in het oorlogsverleden? Trek dan naar de antitankgracht met de Fortengordel of het Klein Schietveld. De kolonies van Wortel of Merksplas zijn eveneens een unieke uitstap. Ze werden opgericht om landlopers uit de stad een nieuw leven te geven. Bekijk alle mogelijkheden hieronder …

Erfgoed

De kolonies van Wortel of Merksplas werden opgericht om landlopers uit de stad een nieuw leven te geven: een sociaal experiment om armoede de wereld uit te helpen. Een uniek gegeven in zijn tijd.

ontdek

Musea

Een bezoekje aan de musea katapulteert je terug naar de prehistorie. Je maakt kennis met de vroegste bewoners van Hoogstraten of Brecht die leefden in de Steentijd. 

ontdek

Kloosters, begijnhoven & abdijen

Terwijl onze buurvrouwen Trappistinnen zich buigen over zeepproducten, brouwen de Trappisten verzorgingsproducten voor de geest. Je kent vast de wereldberoemde Trappist en Tripel…

ontdek

Oorlogsgeschiedenis

Ben je geïnteresseerd in de oorlogsgeschiedenis? De vele bunkers, de Antitankgracht, de Fortengrodel zijn stille getuigen van WOI en WOII, net zoals het Klein Schietveld en veel meer …

ontdek

Oude molens

Wil je eens met je eigen ogen zien hoe graan bloem wordt? Bezoek dan een oude molen in de buurt. Ze zijn uit ons straatbeeld verdwenen, maar tijdens de middeleeuwen waren ze broodnodig.

ontdek

Kastelen & domeinen

In de 16e eeuw bouwden welgestelde kooplui uit Antwerpen in de bosrijke Voorkempen ‘huysen van playsantie’. Ze ontvluchtten er de drukte van de stad en etaleerden er hun rijkdom.

ontdek
Wine & Spirits Follow us on instagram